Ihanaa nyt on kaikki jouluostokset tehty ja kotikin melkein siivottu. Mies otti pekkasen täksi päiväksi ja lähti pojan kanssa jaloista pois, mä sitten siivosin ja siivosin ja moppasin ja moppasin.. Kohta on tässä huushollissa JOULU! Tänään tulee kavereita glögille ja illalla Pappa ja Mamma saapuvat Varsinais-Suomesta tänne, ihanaa!

Mutta tuon juhlasalaatin ohjeen ajattelin teille paljastaa. Tämä salaatti on kuulunut meidän perheen jouluun ikuisesti, meidän jouluruokaan on kuulunut muutenkin aika paljon salaatteja, ehkä liittyy siihen, että mä en ole pienenä syönyt joulupyödästä kuin kinkkua ja salaatteja ;)

Meillä on ollut myös toinen "erikoisuus" joulupöydässä, eli joulukinkkuna meillä on palvikinkku tavallisen paistetun kinkun tilalla. Vanhempani ovat kotoisin Satakunnasta ja sieltä tämä perinne on lähtöisin. Nyt sitten vähän painostuksesta teen elämäni ensimmäisen kerran tavallisen paistetun kinkun, vaikka pyhästi vannoin nuorena vaimona, ettei meidän perheessä sellaista ihmettä tulla näkemään. Kymmenen vuotta siihen ihmeeseen tarvittiin... Kertokaahan muuten onko muilla joulupöydässä palvikinkkua, koska en vielä ole oman sukuni lisäksi törmännyt muilla tuohon herkkuun???

Mutta se juhlasalaatin ohje!

JUHLASALAATTI

355113.jpg

2 omenaa

2 punaista paprikaa

1 appelsiini

pala purjoa

n. ½ prk kartannonpikkelsiä

Tämä salaatti on aina ollut meidän isän tekemää ja hänen ohjeellaan kaikki ainekset pilkotaan niin niin niin pieniksi että sitä tehdään AIKA kauan. Mutta oikeesti tulee parempaa salaatista kun jaksaa pilkkoa ainekset aika pieneksi. Salaatti on siis tosi raikas lisä joulupöytään tai miksei muulloinkin!