Tässä meidän joulupöydän jälkiruoka. Ohje on mukaeltu Kultainen Joulu -lehdestä.

KARPALO-KINUSKIJÄÄDYKE

2 munaa

1½ dl sokeria

4 dl kuohukermaa

2 tl vaniliinisokeria

1 rkl karpalolikööriä

4 dl pakastekarpaloita

1 dl kinuskikastiketta

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi ja kerma omaksi vaahdoksi. Soseuta jäiset karpalot. Sekoita keskenään karpalot, muna- ja kermavaahto ja mausta seos vaniliinisokerilla, liköörillä ja kinuskikastikkeella. Kastele kakku- tai jäädykevuoka kylmällä vedellä. Kaada hieman kinuskikastiketta vuoanpohjalle. Kumoa seos vuokaan ja peitä foliolla. Pakasta jäädyke. Kasta jäätynyt vuoka kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille, koristele.

Tein pieneen vuokaan pienen maistiasen meille ja oli kyllä tosi hyvää. Mä näppäränä ajattelin että laitanpa seokseen hieman kokonaisia karpaloita mukaan, ei kovin hyvä idea. Ne jäiset karpalot valmiissa jäädykkeessä oli aika kovia!! Yllättäen =)

Voi kääk, mikä kuva!!!

Otin jäädykkeen sulamaan ja kastelin ohjeen mukaan vuokaa kuumalla vedellä ja kumosin tarjoiluvadille, mutta eipä tullut jäädyke ulos vuoastaan. Ei tullut kun kastelin lisää ja lisää. Yht´äkkiä pulpahti ulos ja kaunis jäädyke oli sitten tämän näköinen... Maku oli kyllä hyvä!! =)

314870.jpg