Lupasin tehdä anopille kakun syntymäpäivilleen. Mulla oli hienot visiot päässä, minkälaisen teen, mutta eihän siitä sitten sellainen tullut. Oli aivan kaaosta koristella kakku, kun tuo ihastuttava pikkuriiviöni kävi koko ajan sörkkimässä kakkua, marsipaania, koristeita ym ym. Kakusta piti tulla sellainen kaksikerroksinen, mutta oli tosi törpön näköinen, joten muutin suunnitelmia. Poika kävi tuon pikkukakun kimppuunkin pikku kätösillään...

Tuli siis kaksi kakkua ja toinen tuhottiinkin jo aamupäivällä, kun kaksi kaveriani kävi lasten kanssa kyläilemässä.

Harjoittelin eilen illalla pursotusta ja tein pikeerikoristeita Marien ohjeella, oli kyllä aika sähläystä sekin. Mutta tuo pursottelu kyllä vaatii harjoittelua. Pikkukakussa siis niitä koristeena. Pikkukakku on tehty 3:n munan kääretorttulevystä. Molempien sisällä on niin hyväksi todettua mustikkamoussea ja valkosuklaamousse. Isompi kakku on 4:n munan. Koristelut on jotenkin pliisuja, täytyy ruveta vähän selailemaan ohjeita ja harjoitella. Seuraaviksi harjoittelen kyllä pursotusta, olen siinä ihan aloittelija, siis siinäkin.

60-VUOTISKAKKU

346117.jpg

PIKKUKAKKU

346118.jpg

Valkosuklaamousse:

2 kananmunaa

1 dl sokeria

1 prk Creme Vispi

100 g valkoista suklaata

5 liivatetta

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Vaahdota erikseen kermavaahto. Sulata suklaa sekä sulata liotetut liivatteet. Lisää kaikki sekaisin varovasti sekoittaen.

Mustikkamousse:

2 dl Kuohukermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

5 dl mustikkaa survottuna

6 liivatetta

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää muut aineet joukkoon ja lopuksi vesitilkkaan sulatetut liivatteet.