Poitsu on kunnon MIES ja useinmiten syö kaikista parhainten ihan kunnon lihaa ja perunaa, olen siis minäkin kunnon Etelä-Karjalaisena emäntänä (muualta muuttaneena tosin) opetellut tuon karjalanpaistin teon. Eihän se kyllä vaikeaa ole, kun kaupasta saa valmiiksi pakattuna lihoja. Ei kyllä taida lihaliemikuutio kuulua oikeaoppiseen paistiin, mutta mä sen kuitenkin laitan, nyt oli laakerinlehtikin päässyt loppumaan. Rakuunajuurekset keksin Mirren rakuunaporkkanoiden ohjeesta
KARJALANPAISTIA JA RAKUUNAJUUREKSIA
2 pkt karjalanpaistilihoja
2 isoa sipulia
(1 lihaliemikuutio)
vettä
maustepippureita
suolaa
Laita uunipataan lihat, sipulit, mausteet ja vettä niin että peittyvät. Paista uunissa 150 asteessa ainakin 4 tuntia.
RAKUUNAJUUREKSET
1 pss Apetit Juureskuutiot
nokare voita
hieman suolaa
hieman sokeria tai hunajaa
kuivattua rakuunaa
Keitä juureskuutiota 10 min vähässä (1 dl) vedessä. Kaada vesi pois ja lisää kattilaan voinokare, suola, sokeri ja rakuuna. Kääntele ja tarjoile lämpimänä.
Kommentit