Poitsu on kunnon MIES ja useinmiten syö kaikista parhainten ihan kunnon lihaa ja perunaa, olen siis minäkin kunnon Etelä-Karjalaisena emäntänä (muualta muuttaneena tosin) opetellut tuon karjalanpaistin teon. Eihän se kyllä vaikeaa ole, kun kaupasta saa valmiiksi pakattuna lihoja. Ei kyllä taida lihaliemikuutio kuulua oikeaoppiseen paistiin, mutta mä sen kuitenkin laitan, nyt oli laakerinlehtikin päässyt loppumaan. Rakuunajuurekset keksin Mirren rakuunaporkkanoiden ohjeesta

KARJALANPAISTIA JA RAKUUNAJUUREKSIA

357825.jpg

2 pkt karjalanpaistilihoja

2 isoa sipulia

(1 lihaliemikuutio)

vettä

maustepippureita

suolaa

Laita uunipataan lihat, sipulit, mausteet ja vettä niin että peittyvät. Paista uunissa 150 asteessa ainakin 4 tuntia.

 

RAKUUNAJUUREKSET

1 pss Apetit Juureskuutiot

nokare voita

hieman suolaa

hieman sokeria tai hunajaa

kuivattua rakuunaa

Keitä juureskuutiota 10 min vähässä (1 dl) vedessä. Kaada vesi pois ja lisää kattilaan voinokare, suola, sokeri ja rakuuna. Kääntele ja tarjoile lämpimänä.