Kynttiläkutsuille tein suolaiseksi tarjottavaksi katkarapupiirakan. Oli musta tosi hyvää!

KATKARAPUPIIRAKKA

366228.jpg

Pohja:

3dl vehnäjauhoja

150 g margariinia

suolaa

3 rkl vettä

Nypi vehnäjauhot, suola ja margariini murumaiseksi seokseksi, lisää joukkoon kylmä neste.

Painele taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunin alatasolla n. 10 minuuttia 225 asteessa.

Täyte:

1 pss katkarapuja

2 kypsää kananmunaa

pala purjoa

nippu tilliä

2 kananmunaa

2 dl ruokakermaa

1 pss juustoraastetta

sitruunapippuria

suolaa

Kuullota purjo silppua hetki pannulla, sulata katkaravut, silppua tilli ja paloittele kypsät kananmunat. Lado puolikypsälle pohjalle. Sekoita kerman joukkoon kananmunat (raa'at), juustoraaste ja mausteet. Kaada muiden päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 min.