Kynttiläkutsuille tein suolaiseksi tarjottavaksi katkarapupiirakan. Oli musta tosi hyvää!
KATKARAPUPIIRAKKA
Pohja:
3dl vehnäjauhoja
150 g margariinia
suolaa
3 rkl vettä
Nypi vehnäjauhot, suola ja margariini murumaiseksi seokseksi, lisää joukkoon kylmä neste.
Painele taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunin alatasolla n. 10 minuuttia 225 asteessa.
Täyte:
1 pss katkarapuja
2 kypsää kananmunaa
pala purjoa
nippu tilliä
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
1 pss juustoraastetta
sitruunapippuria
suolaa
Kuullota purjo silppua hetki pannulla, sulata katkaravut, silppua tilli ja paloittele kypsät kananmunat. Lado puolikypsälle pohjalle. Sekoita kerman joukkoon kananmunat (raa'at), juustoraaste ja mausteet. Kaada muiden päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 min.
Kommentit