Monessa blogissa on ollut kebabin teko-ohjeita ja päätettiin itsekin yrittää vääntää ihan ihkaoma kebab. Aikaa meni tuhottomasti ja lopputulos oli kyllä aika hyvä, mutta kyllä mä taidan kebablihani käydä ostamassa Lidlistä... Tähän itsetekemääni lihakönttiin löysin ohjeen täältä.

Ranskalaiset olivat kyllä ihan sikahyviä ja kaupan valmiit muuttuvat meillä noihin. Siis eihän meillä kyllä ranskiksia kovin usein ole tarjolla, mutta näitä voisi tehdä useammin, kun rasvaa on tosi vähän ja maku tosi hyvä. Kannattaa tehdä, kyllä laihduttajakin voi syödä näitä. Ranskalaisten ohjeen nappasin Pakkopullan sivuilta.

Kebabkastike olikin sitten kikkisempi juttu, ohjeita oli miljoona erilaista netissä saatavissa. Päädyin sitten yhteen ja tuli kyllä tosi hyvä kastike. Ei kovin samanlainen kuin kebabpaikoissa, mutta hyvä. Voi käyttää salaatin kastikkeenakin. Lisäksi tein vielä valkosipulikastiketta.

KEBAB RANSKALAISILLA JA KAHDELLA KASTIKKEELLA

364667.jpg

KEBABLIHA

1 kg jauhelihaa, mielellään sika-nauta (naudasta tulee hieman liian kuivaa)

aromisuolaa

grillimaustetta

mustapippuria

chilijauhetta

Lisää jauhelihan joukkoon mausteet, saa laittaa ihan kunnolla. Vaivaa  jauhelihaa kulhossa ainakin 10 min, joku kone voi olla suureksi avuksi.. Mä käytin ihan kätösiäni vaan. Laita lihaköntti folion päälle ja muotoile lihasta pötkö. Kääri folio lihan ympärille. Alapuolelle on hyvä painaa haarukalla reikiä, että nesteet pääsee ulos. Laita uuniin 125-asteeseen ritilälle, laita ritilän alle uunipannu, että nesteet ei ole ympäri uunia. Kypsennä lihaa noin neljä tuntia uunissa. Anna vetäytyä uunista oton jälkeen ja leikkaa ohuenohuiksi viipaleiksi.

RANSKALAISET

1 kg perunoita

2 rkl öljyä

2 tl suolaa

Kuori ja suikaloi perunat. Valuta öljy suikaleiden päälle ja lisää suola. Kauho käsin perunoita, jotta öljy ja suola menevät tasaisesti joka paikkaan. Levitä ohueksi kerrokseksi uunipellille ja paista 225 lämmössä puolisen tuntia.

KEBABKASTIKE

½ sipuli

1 paprika

1 purkki tomaattipyrettä

1 valkosipulinkynsi

0,5 dl appelsiin/ananasmehua

½ rkl sinappia

loraus etikkaa

mustapippuria

suolaa

chilimaustetta

yrttejä

tarvittaessa sokeria

2 dl öljyä

Laita kaikki muut paitsi öljy tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi massaksi. Lisää öljy ohuena nauhana joukkoon.

VALKOSIPULIKASTIKE

1 prk maustamatonta jogurttia

2 valkosipulinkynttä murskattuna

suolaa

mustapippuria

sokeria

Sekoita aineet keskenään