Kaapissa oli HK:n blöötä (kevyt-versiona) ja siitä piti jotain keksiä. Kaikki normaalit makkarakastikkeet ja -keitot kyllästytti ja piti keksiä jotain uutta. Vilijaanan sivuilta löysin makkaravuoka ohjeen, jota vähän muuttelin ja tuli muuten hyvää. Suolaa ehkä voisi vähän lisätä nesteeseen, mutta itse yritän käyttää mahdollisimman vähän suolaa, hyvin upposi siis ilman suolalisäystäkin.
MAKKARAVUOKA
1 pkt HK:n sinistä kevyenä
1 sipuli
pieni pala purjoa
1 paprika
2 tomaattia
2 dl ruokakermaa (käytin 15 %)
1/3 purkkia tuorejuustoa
ketsuppia
sinappia
mausteita (pippuria, grillimaustetta)
Viipaloi makkara sekä kasvikset ja lado uunivuokaan. Sekoita ruokakerman joukkoon, tuorejuusto ja mausteet ja kaada vuokaan. Paista 200 asteessa noin 30-40 minuuttia. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunamuussin kanssa.
Kommentit