Tässä tämä elämäni ensimmäinen marsipaanikakkun tekeleeni nyt on! Ei ollut ollenkaan niin vaikeaa, kun luulin. Ruusut tein ihan ilman ohjetta ja tänään löysin Marien sivuilta todella hyvät ohjeet.

Kuvasta tuli taas huono, salama valottaa kaikki kuvat ja ilman salamaa tulee epätarkkoja, blääh!! Ja kakun alla on kuljetusta varten muovinen alusta, ei kovin kaunis näky! Ajattelin tekeväni kakun päällisen sinisestä marsipaanista, mutta eipä ollut Prismassa sellaista, eikä myöskään väriainetta. Ostin sitten valkoista ja ajattelin että tulee sitten ainakin tyylikäs. Tänään Cittarista löysin sinistä, tietää sitten seuraavalla kerralla. Muuten, osaisiko joku sanoa, miten tuo jäljelle jäänyt marsipaani säilyy vai täytyiskö lopusta vääntää heti koristeita?

Kakun sisällä on mansikkamoussea ja valkosuklaamoussea mukaeltuna Hellapoliisin ohjeesta. Piti tehdä mustikkamoussea, mutta mustikat olikin loppuneet pakkasesta. Puolitin ohjeet koska tein pienen kakun.

MARSIPAANIKAKKU

328154.jpg

Kakkupohja:

3 munaa

1 dl sokeria

1 ½ dl jauhoja (laitoin puolet vehnäjauhoja ja puolet perunajauhoja)

1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista uunin alatasossa 175 asteessa noin 30 min.

Mansikkamousse:

3 liivatetta

1 dl Flora Vispiä

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

3 dl mansikkasosetta

Liota liivatteita runsaassa vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja soseuta mansikat. Sekoita tuorejuusto, sokerit, kermavaahto ja mansikkasose keskenään ja lisää kuumaan vesitilkkaan liuotetut liivatteet.

Valkosuklaamousse:

1 muna

0,25 dl sokeria

reilu desi Flora Vispiä

100 g valkosuklaata

3 liivatetta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota muna ja sokeri sekä toisessa kipossa Flora Vispi. Sulata suklaa ja yhdistä vaahdot sekä suklaa. Liota liivatteet kuumaan vesitilkkaan ja kaada joukkoon.