Hymiö

Tulkaahan kahville kaikki!! Olisi tarjolla kääretorttua kiitokseksi kaikille kävijöille. Tuli sitten 5000 kävijää täyteen, uskomatonta ja ihanaa. Kyllä tämä on ollut mukavaa tämä blogiin kirjoittelu.

Olen niin pahuksen utelias tietämään mitä mun blogin lukijat on mieltä tästä yritelmästä. Kirjoittakaa mitä hyvää ja mitä huonoa blogissani ja tietysti parannusehdotuksiakin ja jotain ruokaohjeita. Siis avautukaa mulle!! Olisi tosi ihanaa kuulla teidän kävijöiden ajatuksia tästä mun blogista. Siis sana on vapaa!

Niin, vaakakin löytyi tänään kaapin alta ja sille jopa uskalsin astua. Plussaviikkohan sieltä tuli, mutta eipä siinä sitten auta muu kuin olla tarkempi mitä suuhunsa laittaa. Mä lupaan ja vannon että,  tästä päivästä paino lähtee taas alaspäin. Paino on siis merkattu ylös sivulle: paino laskee.

Kääretorttu on muuten lähdössä kyläpaikkaan mukaan, eli en ajatellut sitä kokonaan suuhuni tunkea...Tämän kääretortun innoittaja on tuolla Marien blogissa oleva puolukka-tuorejuusto kääretorttu. Aineet on vähän erit, kun ei löytynytkään puolukoita pakkasesta ja jääkaapissa oli vaniljakastike mikä piti käyttää pois ja tein kääretortunkin eri ohjeella. Marien blogista voitte käydä kurkkaamassa kuinka kauniinkin kääretortusta voisi saada jos vain osaa...

PUNAHERUKKA-TUOREJUUSTOKÄÄRETORTTU

358731.jpg

Kääretorttu:

3 munaa

1 dl sokeria

3½ rkl vehnäjauhoja

½ rkl vehnäjauhoja

2-3 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

5 liivatetta

1 prk vatkautuvaa vaniljakastiketta (9%)

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

n. 5 dl punaherukoita hieman murskattuna 

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauho-leivinjauheseos siivilän läpi varovasti sekoittaen. kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteessa 5-7 minuuttia. Kumoa torttu leivinpaperille, jolle on ripoteltu vähän sokeria. Poista paistopaperi.

Vaahdota täytteeseen tuleva vaniljakastike. Sekoita täytteen aineet keskenään sekaisin. Ja lisää pehmenneet ja kuumaan nesteeseen sulatetut liivatteet ohuena nauhana joukkoon.

Leikkaa kuivat reunat kääretortusta pois, ne saavat tortun rullatessa repeilemään. Levitä vähän yli puolet täytteestä kääretortun päälle ja rullaa torttu leivinpaperia apuna käyttäen. Laita jääkaappiin hetkeksi vetäytymään. Levitä loput täytteestä tortun kuorrutteeksi.