Jälkkäriksi piti saada jotain hyvää (kun tuo laihdutus on mennyt niin hyvin, että on varaa........). Mutta silti halusin tehdä, kun iskäkin on kylässä. Löysin Marien blogista ihanan kevyen ohjeen. Lisäsin vielä mansikoita ja appelsiineja tarjoilukulhoihin. Oli kuin kaupasta ostettua suklaavanukasta, mutta KEVYTTÄ! Ei muuta kuin tekemään.

SUKLAAKIISSELI MANSIKOIDEN JA APPELSIININ KANSSA (4 annosta)

357834.jpg

6 dl kevyt tai rasvatonta maitoa

0,5 dl ohrakasta tai maizenaa

2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta

2 rkl sokeria tai makeutusjauhetta

(1 tl pikakahvijauhetta)

2 tl vaniljasokeria

n. 4 mansikkaa jokaiseen jälkiruokakulhoon

1 appelsiini jaettuna kulhoihin

 

Mittaa maito, ohrakas, kaakao ja sokeri kattilaan. Sekoita hyvin. Kuumenna liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli alkaa kiehua. Nosta liedeltä, (jos käytät kahvijauhetta, lisää tässä vaiheessa) anna jäähtyä hieman ja lisää vaniljasokeri. HUOM! Jos teet kiisselin makeutusaineesta, lisää se vasta tässä vaiheessa.

Laita jäiset mansikat tarjoilukulhoihin, lisää lämmin kiisseli päälle ja koristele appelsiinilla. Laita jääkaappiin jäähtymään.

kevyt maitoon ja sokeriin tehty vie 3 pistettä/annos. Rasvattomaan ja maukeutusaineeseen 1½ pistettä/annos