Jääkaapissa lojui kermaviilipurkki, joka oli menossa vanhaksi ja mietin mitäs siitä tekisin. Löysin Hellapoliisin sivuilta tosi helpon muffinien ohjeen, johon saisin kermaviilin upotettua. Kaikki ainekset vaan sekaisin haarukalla ja that's it.

Ei muuta kuin tuumasta toimeen ja taikinan tekoon. Kippasin purkin astiaan ja rikoin kananmunat päälle, tein oikein kaksinkertaisen annoksen. Sitten vilkaisin purkkia ja huomasin että laitoinpa sitten rahkapurkin kermaviilin sijasta... Päätin kuitenkin tehdä taikinan loppuun, vaikka vähän pelkäsin mitä mahtaa muffineista tulla, tuli muuten tosi hyviä! Ei mikään huono vaihtoehto siis tuo rahka. Mutta täytyy kyllä yrittää seuraavaksi tuosta kermaviilistä.

Maustoin puolet taikinasta kaakaojauheelle ja banaanilla. Toiseen puoliskoon laiton suklaarouhetta sekä mantelirouhetta. NaM NaM!

TOSI HELPOT MUFFINIT

354231.jpg

2 munaa

1 dl sokeria

1 dl kermaviiliä

1 dl sulatettua voita tai margariinia

2,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

(Tämä ohje on yksinkertaisena, mä tuplasin määrät) Sekoita munat ja sokeri, ei tarvitse vatkata. Lisaa kermaviili ja sulatettu voi. Lisää kuivat aineet ja makuaine (esim. kaakaojauhe ja banaani, marjoja, ihan mitä mieleen tulee). Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa muffinivuokiin ja paista 200 asteessa 15 minuuttia.