Tulee usein tehtyä niitä samoja kanakastikkeita ja kaipaisi vähän vaihtelua niihinkin. Kävin tutkimassa blogimaailman reseptiideoita ja löysin Oliivian "otetaan ensin puoli kiloa voita"-blogista kivan kuuloisen ohjeen. Tuli tosi hyvää, mieskin tykkäsi. Mä lisäsin omaan lautaseen vähän Aura-juustoa, AH ja VOIH tuli hyvvääää!! Meillä ei löytynyt kaapista mitään muuta kuin tummaa minispagettia, ei ehkä kaikista paras pastavaihtoehto, mutta väliäkös tuolla.

TOMAATTINEN KANAPASTA

383139.jpg

2 hengelle

Ainekset:

200 g pastaa (tagliatelle tai penne ovat ainakin hyviä)

Kastike:
tilkka öljyä
300 g broilerisuikaleita(tai edellispäivän grillibroilerista jääneet broilerinpalat)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl soijakastiketta
1 tl sitruunapippuria tai mustapippuria myllystä
1 tl hunajaa
2 rkl tomaattipyreetä
2 dl ruokakermaa
basilikaa, yrttimausteita
parmesaania

Ruskista broilerisuikaleet vähäisessä öljytilkassa kuumassa pannussa. Silppua sipulit ja lisää ne pannuun. Lisää muut ainekset ja anna "hymyillä" miedolla lämmöllä sen aikaa kun pasta valmistuu. Joukkoon voi lorauttaa myös vähän balsamicoa ja tarpeen mukaan myös suolaa.
Keitä pasta, kasaa annos lautaselle ja parmesania päälle.