Tiistaina leivottiin naapurin kanssa iso pullataikinallinen erilaisia pullia. Vihdoin ja viimein sain aikaiseksi laittaa kuvat tänne. Nämä pullat ei todellakaan ole mitään laihduttajan pullia, vaan vierasvaraksi tarkoitettu. Joten käytettiin täysmaitoa ja voita ei säästelty, mutta kyllä tuli hyviäkin. Tosin kaikki on kiltisti laitettu pakkaseen. =) Mä teen pullat aina juuritaikinasta, niin pääsee valmiin taikinan heti leipomaan.

KORVAPUUSTIT

481106.jpg

Pullataikina:

5 dl maitoa

50 g hiivaa

1 muna

2 tl suolaa

2 dl sokeria

1 rkl kardemummaa

15-16 dl vehnäjauhoja

200 voita

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Lisää suola, sokeri, kardemumma, muna ja vehnäjauhoja sen verran että taikina on sakeaa ja vellimäistä. Peitä astia liinalla ja anna olla lämpimässä paikassa sen aikaa, että taikina kuplii ja "käy".

Alusta taikina lopuilla jauhoilla ja lisää loppuvaiheessa sulatettu voi. Vaivaa tarpeeksi, että syntyy hyvä sitko.

Taikina on heti valmis leivottavaksi. Kohota leivotut pullat liinan alla noin tunti ja paista 200 asteessa noin 10-15 min.

Korvapuusteja varmaan jokainen osaakin tehdä...