Vielä yksi kuva mummin luona tehdyistä herkuista... Mun on ihan pakko saada piimää ruokajuomaksi, silloin kun olen kipeänä. Muuten sitä tulee juotua tosi harvoin, vaikka onhan se ihan hyvää. No kuitenkin, mummin kaappiin jäi lojumaan puolikas tölkki piimää ja mummi teki siitä lopusta sitten sämpylöitä. Miksei muuten piimää voisi myydä puolen litran tölkeissä???
Ollaan oltu koko perhe kipeänä, joten ei ole tehnyt mieli tehdä itse ruokaa, vaan ollaan kiitollisina otettu anopin ruokatarjoilut vastaan. Pikkuhiljaa tämä olo alkaa jo tuntua ihan ihmismäiseltä ja kiinnostus tuohon ruokaankin on palautumassa (sinällään ihan hyvä, toisaalta olisiko ihanaa laihdutuksen kannalta, kun ei tekisi ruokaa mieli....).
PORKKANASÄMPYLÄT
5 dl piimää
2 kpl porkkanaa raasteena
2 pss kuivahiivaa
1 tl pomeranssinkuorta
1 tl suolaa
1 dl vehnäleseitä
7½ dl vehnäjauhoja
3/4 dl rypsiöljyä
Paista sämpylät 200 asteessa noin 10-15 min.
Kommentit