KOTONA JÄLLEEN!!!

Kylläpä on kivaa taas olla kotona. Tuliaisina tuotiin aikamoinen flunssa, joka meillä alkaa pikkuhiljaa mennä ohi. Pyykkikasaa tässä olen yrittänyt pienentää, kuivausrumpu olisi tosi kätsä...

Pojan isukki ja kummisetä kävivät meidät hakemassa kotiin ja perjantai-iltana mummi teki täytettyjä lettuja pitkänmatkalaisille. Tämä on tällainen vakioiltapala, jota toivotaan mummin tekevän, kun ajetaan pitkä matka Turkuun. Ohje on valion Kodin Juhlat -kirjasta.

TÄYTETYT LETUT

444387.jpg

Lettutaikina:

1 l maitoa

4 munaa

3 dl vehnäjauhoja

2 dl ohrajauhoja

2 tl suolaa

50 g voita

Jauhelihatäyte:

400 g jauhelihaa

2 sipulia silputtuna

25 g voita

1 rkl vehnäjauhoja

½ dl tomaattisosetta

2 tl vasilikaa

1 tl suolaa

½ tl mustapippuria

1 valkosipulinkynsi

1 prk ranskankermaa

Ruskista jauheliha ja sipuli kevyesti voissa. Ripottele päälle vehnäjauhot ja mausteet. Lisää ranskankerma ja hauduta. Levitä täytettä ohukaisen pinnalle ja kääri rullalle. Lado rullat uunivuokaan ja ripottele juustoraastetta päälle. Paista 225 asteessa kunnes pinta on kauniin ruskea.