Perjantai-illan aikuisten iltapalaksi tein aivan herkkuherkku valkosipulileipää Sohvin Keittokomerossa-blogista löytyy ohje.

Fetasalaattissa on tomaattia, kurkkua, paprikaa, sipulia, fetajuustoa, oliiveja ja mausteena rosepippuria, oliiviöljyä ja balsamicoa.

VALKOSIPULILEIPÄÄ

 473117.jpg

Taikina:

4 dl vehnäjauhoja

1 dl Durumvehnäjauhoja

1/3 tl suolaa

1/3 pussi kuivahiivaa

1 tl sokeria

21/4 dl haaleaa vettä

Sekoita keskenään jauhot, suola ja hiiva. Sekoita sokeri veteen ja kaada vesi sekaan. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna taikinan olla kelmun alla noin 15 min. Kaulitse jauhotetulla pöydällä. Laita uuniritilän päälle folio ja sivele se oliiviöljyllä. Ripottele öljyn päälle vehnäjauhoja ja siirrä pohja päälle.

Taikinan päälle:

oliiviöljyä

lehtipersiljaa/oreganoa/basilikaa tuoreena tai kuivattunakin

2 valkosipulin kynttä

merisuolaa

mustapippuria

Murskaa valkosipulit ja sekoita oliiviöljyn joukkoon. Levitä pohjan päälle valkosipuliöljyä. Ripottele päälle yrtit, suola ja pippuria. Tee leipään viiltoja ja paista 250 asteessa ala-tasolla.