552138.jpg

Mun aivan lempparikakkuni!! Ensin suunnittelin vaikka mitä huippuhienoa marsipaaniväkerryskakkua, mutta olin niin myöhään liikkeellä, etten ehtinyt enää tilaamaan tarvikkeita (täältä kun ei mitään kaupasta löydy). Päädyin sitten taas tähän parhaaseen kakkuun, mitä tiedän. Britakakku on meillä aika perinteinen, sitä on ollut niin siskon poikien kuin meidän jäbänkin ristiäisissä, eipä sitä perinnettä siis voi muuttaa.

Tämä ohje on Makujen maailma -kirjasarjan leivonta-kirjasta. Ohjeen olen aina tehnyt puolitoista kertaisena, siitä tulee hyvä määrä uunipellille. Nyt tein ohjeen kolminkertaisena, koska pakastan osan levyistä, keskiviikkona kun tulee vielä pari kaveria kyläilemään.

Tässä siis ohje puolitoista kertaisena:

Pohja:

200 g rasvaa

1,5 dl sokeria

1,5 tl vaniljasokeria

3 keltuaista

1,5 dl maitoa

2,25 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

Päälle:

3 valkuaista

2,25 dl sokeria

n. 50 g mantelilastuja

Täyte:

1 prk rahkaa

n. ½ dl vadelmia, mansikoita tai säilykehedelmiä

2 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 dl kuohukermaa

Vaahdota rasva ja sokerit kuohkeaksi. Erottele valkuaiset keltuaisista. Lisää vahtoon keltuaiset vatkaten ja keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä maito vuorotellen.

Levitä taikina leivinpaperille ohueksi levyksi.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen, koko ajan vatkaten. Levitä kuohkean ilmava marenkiseos pohjan päälle aaltoilevan kauniiksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista pohjaa uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Tee täyte. Sekoita rahkaan marjat ja mausta seos sokereilla. Vatkaa kerma ja nostele täytteeseen.

Leikkaa suorakaiteen muotoinen pohja kahteen (tai kolmeen) osaan. Irrota pohjat lastalla leivinpaperista ja nosta toinen tarjoiluvadille. Levitä levylle täyte ja nosta toinen pohja päälle.