Huomenna on pojan 2-vuotissynttärit ja niihin teen höyry päässä tarjottavia tänään. Poika lähti mummolaan onneksi hoitoon, koska pojan kanssa leipominen on ihan hirmuista sählinkiä. Vielä ei tuo sekoittaminen ja vaivaaminen ole tärkeää, vaan kaikista tärkeintä on työntää suuhun niin paljon taikinaa kuin vaan mahtuu ja äidin silmä vältää...

Tein elämäni ensimmäisen voileipäkakun tänään. En ole itse mikään kovin suuri voileipäkakkujen fani, joten päätin tehdä jotain tavallisuudesta poikkeavaa ja koska tiedän että meille tulee kasvissyöjiä, tein tuollaisen kasvisversion.

Laitan tarjottavista sitten huomenna kuvat, kun olen kaikki koristellut. Nyt on vaan hyvä aika kirjoittaa ohjeet ylös, kun kakkupohja on uunissa ja se poika tosiaan on poissa jaloista =D

Vihjeitä ja apuja tähän voileipäkakkuun olen saanut Marielta, joten suuri kiitos!!! Esikuvana on tämä järkyttävän hyvännäköinen kakku Marien blogissa.

TOMAATTI-PESTOVOILEIPÄKAKKU

552078.jpg

Pohja:

7 palaa ruistoastia

7 palaa vehnäpaahtista

kostukkeena kasvislientä

Täyte 1:

1 prk ranskankermaa

1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja -tuorejuusto

1 suippopaprika

n. ½ prk aurinkokuivattuja tomaatteja

basilikaa

mustapippuria

hunajaa

Silppua tomaatit, paprika ja basilika. Sekoita kulhossa kaikki aineet sekaisin.

Täyte 2:

1 prk raejuustoa

1 dl majoneesia

pestoa maun mukaan (n 1 dl)

1 "pallo" mozzarella

kevässipulia

mustapippuria

silppua sipulit ja kuutio mozzarellat. Sekoita aineet yhteen.

Kokoaminen:

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Vuoraa vuoka kelmulla ja lado pohjalle 3½ vehnäpaahtista riviin ja kostuta kasvisliemellä.

Lusikoi noin puolet tomaattitäytteestä leipien päälle ja lado kerros ruistoasteja päälle. Levitä pestotäyte leipien päälle ja taas päälle kerros vehnäpaahtista. Kostuta hieman ja levitä loppu tomaattitäytteestä päälle. Levitä loput ruistoastit päälle ja kostuta leivät. Kelmuta kakku tiiviisti ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Huomenna sitten lisää koristeista.