Tuntuu, että tulee aina tehtyä samanlaista ruokaa jauhelihasta, joten päätin tehdä jotain uutta. Monessa blogissa on tehty häränsilmää, päätin sitten tehdä sitä. Ohjeeni otin Julien blogista, kiitosta vain. Mä laitoin tomaattimurskaa ketsupin tilalle ja oli kyllä tosi hyvää. Kirjoittelen tähän nyt mun soveltamani ohjeen. Häränsilmän kanssa tarjosin juustotortellineja sekä Atrian yrtti-grillivihanneksia.

 

HÄRÄNSILMÄ

625611.jpg

400 g jauhelihaa

1 sipuli

2 vartta kevätsipulia

mausteita maun mukaan

1 prk tomaattipyrettä

1 prk Flora 4% kevyt&paksu

1 kananmuna ruokailijaa kohden.

Ruskista jauheliha ja sipulit, mausta. Lisää tomaattipyre sekä ruokakerma. Kaada uunivuokaan ja riko tekemiisi "kuoppiin" yksi kananmuna per syöjä.

Alkuperäisessä ohjeessa piti ekaksi laittaa jauhelihamössö uuniin 15-20 minuutiksi ja sitten lisätä kananmuna vielä uuniin hyytymään. Mä en keksi mitään syytä miksi tuo kypsä jauheliha olisi pitänyt laittaa uuniin, joten laitoin heti sekä jauhelihan ja kananmunat samaan aikaan uuniin ja kypsensin hieman kauemmin (noin 15 min) kuin alkuperäisessä ohjeessa (5-10 min).