Ollaan oltu melkein koko vappu kyläluutina ja luuhattu paikasta toiseen. Vapunaattona grillattiin meidän uuden kujamme ensimmäisissä yhteisbileissä makkaraa, lihaa ja maisseja sekä niiden kanssa syötiin erilaisia salaatteja ja kinkkupiirakkaa.

Tänään mummolassa oli tarjolla aivan tuoretta ja lämmintä savulohta (NAM!!), salaattia, karjalanpiirakoita ja halukkaille ranskiksia ja jauhelihapihvejä.

Tänään illalla grillailtiin sitten vielä kotona possun pihvejä ja nakkeja. Pihvien kanssa tein kastikkeen, jossa oli vain ranskankermaa, valkosipulia ja hyppyselliset suolaa ja sokeria. Tarjolla oli tietysti perunasalaattia ja salaattia Violan salaattijuustolla. Vielä syötiin hedelmäistä kanasalaattia, jonka tein aamulla maustumaan. Salaattiin sain innostuksen Hellapoliisin sivuilta, Lintu oli tehnyt Broileri-pastasalaattia. Unohdin sitten ostaa ainekset, joten sovelsin sitten mitä kaapista löytyy -tyylillä.

Meidän kamera yrittää sanoa sopimuksensa irti ja ottaa tosi huonoja kuvia, pahoittelut.

HEDELMÄINEN KANASALAATTI

556870.jpg

1 pkt broilerin fileesuikaleita

250 g Tricolori Cappelli-pastaa (kuivapaino)

1 vihreä paprika

1 tlk ananasmurskaa valutettuna

1 tlk mandariinilohkoja

miniluumutomaatteja

tölkkimaissia

kastike:

1 prk kermaviiliä

0,5 dl ananasmehua

sinappia

hunajaa

suolaa

sitruunapippuria

Paista broiskut ja keitä pastat kypsäksi. Jäähdytä. Valuta ananasmurskasta liika neste, mutta ota talteen kastikkeeseen tuleva mehu. Pilko paprikat ja tomaatit ja sekoita kastikeaineet yhteen. Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna maustua jääkaapissa.

Tässä vielä kuva meidän grilliruoasta.

556815.jpg