Hellapoliisin sivuilta bongasin tämän ihanalta kuulostavan kakun ohjeen. Hyvää olikin. Kuva on aivan järkky, kun kiireessä nappasin kuvan ja tuo kamera ei suostu enää yhtään tarkentamaan. Blääh! Tässä on suoraa kopsattuna Hellapoliisin ohje. Itse tein kaapissa lojuneista avatuista keksipusseista löytyneistä kekseistä normaalin keksi/voi-pohjan. (Olipa lause=D)
Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle, reunalliselle uunipellille, paista 225 asteisessa uunissa n 7 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperiarkille. Paina irtopohjavuoan reunaosalla pohjalevystä rinkula. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja laita vuokaan kääretorttulevy. Kostuta vanilja-maidolla. (maitoa + vaniljasokeria)
Täyte:
100 g raparperia
150 g mansikoita (pakaste)
1 dl sokeria
5-6 liivatelehteä
2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
200 g vaniljatuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl mansikkamehua
Laita kasariin raparperiviipaleet ja mansikat, sekä sokeri. Anna pehmetä 5-10 minuuttia miedolla lämmöllä, jäähdytä.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota sillä aikaa Flora vanilla, mausta vaniljasokerilla ja vatkaa joukkoon vaniljatuorejuusto. Lisää täytteeseen mansikka-raparperit.
Kuumenna mansikkamehu kasarissa tai mikrossa kiehuvaksi, liuota vedestä puristetut liivatteet mehuun, anna jäähtyä noin minuutti.
Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte kostutetun pohjalevyn päälle. Hyydytä jääkaapissa muutama tunti, tai mielellään yli yön.
Irroita kakku vuoasta pyöräyttämällä veitsellä kakun ympäri, irroita vuoan reuna ja siirrä kakku tarjoilulautaselle.
Koristele tuoreilla mansikoilla.
Kommentit