PAHOLAISEN HILLO

Broilerille, grilliruualle vaikka pitsaan mausteeksi. Minkä ruoan kanssa vaan.


3 Tomaattia

½ punainen paprika

½ pieni sipuli

2 valkosipulikynttä

½ rkl öljyä

½ sambal Oelek-chilitahnaa

½ rkl punaviinietikkaa

½ tl suolaa

ripaus mustapippuria

½ dl hillosokeria

½ dl vettä


Leikkaa tomaatit, paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipulinkynnet.

Kuulota ensin sipuleita rasvassa, lisää hetken päästä paprika ja viimeiseksi tomaatit. Lisää chilitahna, etikka, suola ja pippuri. Anna kiehua miedolla lämmöllä 20 minuuttia välillä sekoittaen.

Lisää joukkoon hillosokeri ja vesi. Kiehauta ja keitä vielä 5 minuuttia.

Purkita hillo ja jäähdytä. Valmis hillo säilyy jääkaapissa noin viikon.