314859.jpg

BLINIT

9 dl maitoa

3 dl tattarijauhoja

2 dl vehnäjauhoja

20 g hiivaa

2 tl suolaa

4 keltuaista

1 dl olutta

4 valkuaista

paistamiseen

kirkastettua voita

Lämmitä 6 dl maitoa, sekoita lämpimään maitoon hiiva, tattari- ja vehnäjauhot sekä suola. Nosta taikina jääkaappiin ja anna seisoa yön yli. Kuumenna loppu maito ja sekoita taikinaan maito, olut ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele juuri ennen paistamista taikinan joukkoon. Paista blinit voisulassa kauniin ruskeiksi.

Kirkastettu voi tarkoittaa että voi on sulattu rauhallisesti esim liedellä ja annettua hetki seistä, jolloin hera laskeutuu kattilan pohjalle. Tätä kirkasta voisulaa käytetään paistamiseen ja se kestää korkeampia lämpötiloja kuin ihan tavan voi.

Tästä taikinasta tulee blineja ihan normaalilla lettutaikinalla aikamoinen kasa! Laitettiin puolet pakkaseen, en tiedä onko niistä sulatettuna mihinkään.

TILPEHÖÖRIT

100 g kirjolohen mätiä

1 prk smetanaa

1 punasipuli

mustapippuria myllystä

Kirjolohen mäti sulatetaan siivilässä. Vaahdota smetana ja silppua sipuli hyvin pieneksi.