Tein tälläisiä nopeita valkosipuli- ja vuohenjuustofacaccioita, oli ihan hyviä ainakin tuoreeltaan. Ohje on Creme Bonjourin lehtisestä, niin kuin tuo kookos-limekakkukin.
Pohja:
3 dl vettä
1 ps kuivahiivaa
7,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
0,5 rkl sokeria
Sekoita lämpimään veteen kuivahiiva, jauhot, suola ja sokeri. Vaivaa takinaa hyvin hyvän sitkon aikaansaamiseksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa. Jaa taikin 12 osaan ja kauli/taputtele palat leipäsiksi.
Valkosipulifocaccia:
Valkosipulituorejuustoa
aurinkokuivattuja tomaatteja
pinjansiemeniä
rucolaa
Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit ja levitä leipien päälle tuorejuustoa, tomaatin suikaleita ja pinjansiemeniä. Painele koloja sormella leipään. Paista 225 asteessa noin 10 min. Lisää kypsän focaccian päälle rucolaa.
Vuohenjuustofocaccia:
Chevre&yrtit -tuorejuustoa
ohueksi viipaloitua päärynää
saksanpähkinöitä
Viimeistele paiston jälkeen hunajalla ja tuoreella rucolalla
Kommentit