Tein tälläisiä nopeita valkosipuli- ja vuohenjuustofacaccioita, oli ihan hyviä ainakin tuoreeltaan. Ohje on Creme Bonjourin lehtisestä, niin kuin tuo kookos-limekakkukin.

585362.jpg

 

585374.jpg

Pohja:

3 dl vettä

1 ps kuivahiivaa

7,5 dl vehnäjauhoja

0,5 tl suolaa

0,5 rkl sokeria

Sekoita lämpimään veteen kuivahiiva, jauhot, suola ja sokeri. Vaivaa takinaa hyvin hyvän sitkon aikaansaamiseksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa. Jaa taikin 12 osaan ja kauli/taputtele palat leipäsiksi.

Valkosipulifocaccia:

Valkosipulituorejuustoa

aurinkokuivattuja tomaatteja

pinjansiemeniä

rucolaa

Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit ja levitä leipien päälle tuorejuustoa, tomaatin suikaleita ja pinjansiemeniä. Painele koloja sormella leipään. Paista 225 asteessa noin 10 min. Lisää kypsän focaccian päälle rucolaa.

Vuohenjuustofocaccia:

Chevre&yrtit -tuorejuustoa

ohueksi viipaloitua päärynää

saksanpähkinöitä

Viimeistele paiston jälkeen hunajalla ja tuoreella rucolalla