Tein pakkaseen pääsiäistä varten rahkapiirakan. Ohje on Finfoodin nettisivuilta ja hieman mukaeltu. Kuva on otettu ennen piirakan uunin menemistä.

RAHKAPIIRAKKA

490589.jpg

Ruismuropohja:

200 g margariinia

2 dl sokeria

2 kananmunaa

1 tl leivinjauhetta

1 dl ruisjauhoja

3 dl vehnäjauhoja

Rahkatäyte:

500 g maitorahkaa

2 kananmunaa

1,5 dl sokeria

2 dl maitoa

sitruunanmehua

1 prk persikoita

 
Valmista pohja. Sekoita pehmeä margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna ja sekoita voimakkaasti. Sekoita toisessa kulhossa ruis- ja vehnäjauhot sekä leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan ylimääräistä vaivaamista välttäen. Taputtele taikina käsin tai kauli uunipellin kokoisen leivinpaperin päälle jauhoja apuna käyttäen. Nosta paperin kanssa uunipellille. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Valmista rahkatäyte. Sekoita täytteen kaikki ainekset keskenään. Kaada täyte paistetun pohjan päälle, lisää persikat ja jatka kypsentämistä vielä noin 20-30 minuuttia.