Mulla oli tänään Partyliten kynttiläkutsut ja päätin tehdä vihdoin ja viimein kauan himoitsemani kakun. Hellapoliisin sivuilla olen kauan sitten törmännyt tähän kakkuun ja koska olen aivan karkkiholisti, tämä on jäänyt mieleeni. Olen odotellut, koska olisi hyvä sauma tehdä tämä, kun en ihan viitsi huvikseen itselleni kakkuja tehdä. No nyt tein!! Sulattelin hopeatoffeista kinuskin kakun päälle ja VOI NAMSKIS!!! Ihan törkeän hyvää!!! Sitruunaisen täytteen takia ei ollenkaan liian makeeta vaan tosi raikas ja siis TÖRKEEN HYVÄÄ!! Uskaltakaahan tehdä, kannattaa. Hopeatoffeekinuski käy vaikka jäätelön päälle. Hopeatoffeekinuskin ohje on Hellapoliisin sivuilta.

Kermavaahtopursotuksiin ei kannata kiinnittää huomiota. Mä olen pursotuksissa ihan totaalia vasta-alkaja, oliskohan ollut kolmas kakku mitä ikinä pursottelen. Harjoitustahan se vaatii, mutta kun kakkuja tulee aika harvoin tehtyä, ei kai sitä viitsi huvikseen kermavaahto pursotella???

 

HOPEATOFFEEKINUSKIKAKKU

366277.jpg

Kakkupohjana oli pakastimesta löytynyt pohja, mistä kaiken huipuksi puuttui "yksi kerros". Siis kakkuun tuli vain päällinen ja pohja ja välissä paksu kerros täytettä. Mutta ei haitannut yhtään, oli itseasiassa ihan hyvä juttukin.

SITRUUNAKIISSELI

1½ dl vettä

0,75 dl sokeria

1½ rkl perunajauhoja

1 rkl voita

1 keltuainen

1 sitruuna

Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kuumenna kunnes kiisseli saostuu. Sekoita koko ajan. Anna jäähtyä.

RAHKAVAAHTO

½ sitruunan mehu

n. ½ dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 prk sitruunan makuista rahkaa

1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

4 liivatetta

Vaahdota vaniljakastike. Sekoita joukkoon muut aineet ja sulata liuotetut liivatteet tippaan sitruunamehua sekä lisää joukkoon.

Kostutin pohjan limen makuisella kivennäisvedellä ja kaadoin päälle sitruunakiisselin. Seuraavaksi laitoin päälle sitruunaisen rahkavaahdon ja toinen kakkupohja päälle.

HOPEATOFFEEKINUSKI

15 hopeatoffeeta

3 dl kuohukermaa (käytin vain 2 dl)

Laita ainekset kattilaan ja hämmentele kokoajan, kunnes karkit sulaa kerman joukkoon ja kastike sakenee. Kaada kastike kakun päälle.