Lauantain kauppakäynnillä olin hirmu nälkäinen ja se sitten näkyi kauppakassissa. Eilen illalla tuli isukki käymään täällä ja ostin iltaruoka/iltapalaksi tortilloja ja nachoja. Voi voi voi! Pisteitä tuli että ropisi. Olen huomannut itsessäni sen huonon huonon piirteen että jätän helposti koko päivän pisteet laskematta, jos tulee herkuteltua. Pitää tästä lähtien kirjoittaa tunnollisesti ylös vaikka tulisi 50 pistettä!

Mietittiin/kinasteltiin tuosta TexMex -sanastosta. Onko nuo jauhelihatäytteiset ja uunissa käytetyt kuorrutetut tortillat BURRITOKSIA tai ENCHILADOJA?? Tietääkö joku? Mutta ohje on kuitenkin tässä.

JAUHELIHABURRITOS (16 kpl)

355740.jpg

400 g jauhelihaa

1 pussi Pirkan Mexican Mix pakastevihanneksi

1 pss Taco-maustetta

2 pss tortilloja

sipulia

salsaa

papudippiä (ohje alhaalla)

juustokastiketta

juustoraastetta

Ruskista jauheliha ja lisää pannulle maustepussi sekä vihannekset.

Täytä tortillat jauheliha-kasvisseoksella, salsalla, papudipillä, sipulirenkailla ja rullaa. Laita uunivuokaan täytetyt tortillat vieriviereen ja levitä päälle juustokastiketta sekä juustoraastetta. Paista uunissa 200 asteessa sen aikaa, että juustoraaste sulaa ja tortillat lämpenevät.

PAPUDIPPI

355749.jpg

1 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa

0,5 tlk tomaattimurskaa

1 sipuli

chilijauhetta

tabascoa

Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä hetki. Soseuta ja mausta. Mausta, me emme tee tästä kovinkaan tulista, koska salsassa on potkua.

Tämä ohje on peräisin kaverin entiseltä tyttöystävältä, joka on kotoisin Meksikosta. On tosi hyvää ja voi laittaa sekä tortilloihin että dipata nachoja tähän. Lopusta olen usein tehnyt jotain jauhelihakastiketta Chili con Carnen tyyliin.