Kaapin perukoilla oli pussillinen maapähkinöitä, päätin niitä hienontaa taikinan joukkoon. Lisäksi heitin sekaan unikonsiemeniä. Tuli maukkaita sämpylöitä. Puolet taikinasta tein hyrriksi, mihin laitoin sisälle juustoraastetta.
PÄHKINÄSÄMPYLÄT
5 dl vettä
2 rkl siirappia
2 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
1 rkl unikonsiemeniä
1 dl pähkinärouhetta
n. 15 dl sämpyläjauhoja
3 rkl öljyä
Sekoita lämpimään veteen unikonsiemenet, siirappi, suola, pähkinä ja jauhoon sekoitettu hiiva. Alusta taikina ja lisää lopuksi öljy. Kohota liinan alla.
Hyrrät: Kauli taikina ja levitä taikinalle juustoraastetta. Kääri rullalle ja leikkaa sopiviksi paloiksi.
Kohota sämpylät pellillä ja paista uunissa 225 asteessa noin kymmenen minuuttia.
Kommentit