Kaapin perukoilla oli pussillinen maapähkinöitä, päätin niitä hienontaa taikinan joukkoon. Lisäksi heitin sekaan unikonsiemeniä. Tuli maukkaita sämpylöitä. Puolet taikinasta tein hyrriksi, mihin laitoin sisälle juustoraastetta.

PÄHKINÄSÄMPYLÄT

410347.jpg

5 dl vettä

2 rkl siirappia

2 tl suolaa

1 pss kuivahiivaa

1 rkl unikonsiemeniä

1 dl pähkinärouhetta

n. 15 dl sämpyläjauhoja

3 rkl öljyä

Sekoita lämpimään veteen unikonsiemenet, siirappi, suola, pähkinä ja jauhoon sekoitettu hiiva. Alusta taikina ja lisää lopuksi öljy. Kohota liinan alla.

Hyrrät: Kauli taikina ja levitä taikinalle juustoraastetta. Kääri rullalle ja leikkaa sopiviksi paloiksi.

Kohota sämpylät pellillä ja paista uunissa 225 asteessa noin kymmenen minuuttia.