Olen kauan miettinyt milta tuo bataatti mahtaa maistua. Päätinpä kerran kaupassa, että nyt tehdäänkin bataatista ruokaa. Etsin netistä sitten ohjetta ja löysin sellaisen mihin laitettiin vuohenjuustotuorejuustoa. Koska mulla olikin sellaista kaapisssa jo valmiiksi, tein sitten sillä ohjeella. Musta tuli ihan hyvää keittoa ja poika söi hyvällä ruokahalulla. Mies sitten pisti kampoihin ja kaatoi keiton takaisin.... Ei meinaan voi sietää vuohenjuustoa.... =D

Yhteishyvän Ruokamaailma-nettisivuilta bongasin ohjeen.

BATAATTIKEITTO

620669.jpg

700 g bataattia

30 g purjoa

1 l vettä

50 g pehmeää vuohenjuustoa (tuorejuustoa)

0,5 dl basilikaa (unohdin)

1 tl  suolaa

Kuori ja paloittele bataatit. Suikaloi purjo. Keitä kasvikset vedessä kypsiksi. Soseuta. Mä soseutin kasvikset ilman lientä ja lisäsin liemeä sitten tarpeen mukaan. Luulen että jos tuon koko litran olisi soseuttanut mukaan olisi tullut aika lierua. Soseuta mukaan vuohenjuusto ja basilika. Mausta, anna kuumentua ja tarjoile.