Löysin Anna-lehteä (16/2007)  selatessa ihanan kuuloisen kakkuohjeen, jonka päätin synttäreille tehdä. Tämä on hyvä vaihtoehto juhlapöytään gluteenittomaksi herkuksi, kun vaihtaa digestivet gluteenittomiin kekseihin esim. Schär Frollinin murokekseihin.

KAHDEN SUKLAAN KAKKU

552144.jpg

Pohja:

1 pkt (200 g) ruisdigestive-keksejä

3/4 dl sulatettua voita

Vaalea täyte:

3 liivatelehteä

200 g valkoista suklaata

2 dl kuohukermaa

2 rkl maitoa

1 prk vaniljarahkaa

Tumma täyte:

3 liivatelehteä

200 g tummaa suklaata

1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa

4 rkl tomusokeria

2 dl kuohukermaa

2 rkl kahvia (tai kahvilikööriä)

Vuoraa irtopohjavuon pohja leivinpaperilla. Jauha keksit ja lisää joukkoon sulatettu rasva, sekoita. Painele vuoan pohjalle.

Vaalea täyte: Nosta liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Sulata valkoinen suklaa ja vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna maito kiehuvaksi ja lisää pehmenneet liivatteet. Sekoita jäähtyneen, sulan suklaan joukkoon rahka, liivateseos ja kermavaahto. Levitä seos murupohjan päälle ja aseta vuoka jääkaappiin.

Valmista tumma täyte. Liota liivatelehdet, sulata suklaa ja vatkaa kerma. Kuumenna kahvi tai likööri kiehuvaksi ja lisää joukkoon liivatteet, joista on puristettu vesi. Lisää suklaaseen notkistettu tuorejuusto, tomusokeri, liivateseos ja kermavaahto. Kaada seos vaalean täytteen päälle ja siirrä kakku jääkaappiin hyytymään. Irrota hyytynyt kakku vuoasta, koristele.