Mummi päätti leipoa maailman parhaita sämpylöitään lapsenlapselleen. Kyllä äiskäkin niitä sai maistella. Pitäisi itsekin ruveta useammin leipoa lämpimäisiä. Nyt tehtiin sämpylät Tyngän myllyn Rouhesämpyläjauhopussin ohjeen mukaan.

SÄMPYLÄT

383471.jpg

½ l maitoa tai vettä

50 g hiivaa

2 tl suolaa

2 rkl siirappia

n. 2 dl Kuidukas - kolmen viljan leseseos

n. 500-700 g rouhesämpyläjauhoja

50 g rasvaa

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, lisää hiiva, suola ja siirappi. Lisää jauhot vähitellen. Lopuksi lisätään rasva. Kohota liinan alla n. 30 min. Leivo sämpylät ja kohota ne. Voitele kohonneet sämpylät maidolla ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.