Kaveriperhe tulossa kylään, herkkuja siis taas tiedossa. Löysin KG-lehdestä ohjeen mustikka-kauramuffineihin. Nämä on vähän kevyempiä ja vähän erilaisia. Meillä ei löytynyt pakkasesta mustikoita, joten korvasin vadelmilla.
VADELMA-KAURAMUFFINIT
8 kpl
Taikina:
2 dl kaurahiutaleita
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
2 munaa
3/4 dl rypsiöljyä
½ dl rasvatonta piimää tai maitoa
2 dl mustikoita tai vadelmia
Kuorrutus:
1½ rkl mustikoita tai vadelmia
1 dl tomusokeria
- Sekoita kaurahiutaleet, jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri
- Vatkaa sokeri ja munat kevyeksi vaahdoksi. Kaada joukkoon öljy koko ajan sekoittaen.
- Sekoita joukkoon kuivat aineet vuorotellen piimän kanssa. Lisää jäiset mustikat ja sekoita tasaiseksi.
- nostele taikina muffinivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia.
- Sulata jäiset mustikat mikrossa ja soseuta. (Jos käytät vadelmia, kannattaa paseerata siemenet pois) Sekoita joukkoon tomusokeri. Levitä kuorrutetta jäähtyneiden muffinien pinnalle.
Kommentit