Kaveriperhe tulossa kylään, herkkuja siis taas tiedossa. Löysin KG-lehdestä ohjeen mustikka-kauramuffineihin. Nämä on vähän kevyempiä ja vähän erilaisia. Meillä ei löytynyt pakkasesta mustikoita, joten korvasin vadelmilla.

VADELMA-KAURAMUFFINIT

416078.jpg

8 kpl

Taikina:

2 dl kaurahiutaleita

2½ dl vehnäjauhoja

1½ tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 dl sokeria

2 munaa

3/4 dl rypsiöljyä

½ dl rasvatonta piimää tai maitoa

2 dl mustikoita tai vadelmia

Kuorrutus:

1½ rkl mustikoita tai vadelmia

1 dl tomusokeria

  1. Sekoita kaurahiutaleet, jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri
  2. Vatkaa sokeri ja munat kevyeksi vaahdoksi. Kaada joukkoon öljy koko ajan sekoittaen.
  3. Sekoita joukkoon kuivat aineet vuorotellen piimän kanssa. Lisää jäiset mustikat ja sekoita tasaiseksi.
  4. nostele taikina muffinivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia.
  5. Sulata jäiset mustikat mikrossa ja soseuta. (Jos käytät vadelmia, kannattaa paseerata siemenet pois) Sekoita joukkoon tomusokeri. Levitä kuorrutetta jäähtyneiden muffinien pinnalle.