Olen keräillyt pisteitä iltaa varten ja kun nuo poitsut veteli noita banaaneitaan, mä lapoin nollan pisteen soppaa, NAM NAM.

Iltapalaksi ostin tänään kaupasta niitä HK:n Potku Texmex-pyöryköitä ja sorruin pakasteesta nappaamaan mukaan vielä maustettuja lohkoperunoita, vaikka niissä on ihan tuhottomasti rasvaa. Ennen ruokaa laskin sitten pisteet, miten monta lihapullaa ja lohkoperunaa saan syödä, mutta eipä niin paljoa edes tullut syötyä, kun muutakin tarjolla. Pilkoin toiselle vadille isot kasat kurkkua, porkkanaa ja paprikaa sekä tein kevyt kermaviiliin dipin. Olen meinaan ihan hulluna kasviksiin ja dippiin, harmi että tulee niin harvoin tehtyä niitä. Lisäksi tein Riikan blogista löytyneen ohjeen mukaan ruistikkuja, voi vitsit miten olikin hyviä!!

DIPPIVADIT

353212.jpg

Valkosipuliset ruistikut

5 Viipaletta Real- tai muuta ruisvuokaleipää

½ dl öljyä

2-3 valkosipulin kynttä puristettuna

(ripaus suolaa)

Sekoita puristetut valkosipulit ja öljy sekaisin. Levitä leipäviipaleet leikkuulaudalle ja voitele ne kevyesti valkosipuliöljyllä. Leikkaa leivät tikuiksi ja levitä ne pellille leivinpaperin päälle. Paista 150 asteessa 20-25 minuuttia.

Mä itse iskin kippoon valkosipulit ja öljyn ja perään leipätikut. Sekoitin käsineen kaikki sekaisin ja kaadoin pannulle. Tällä tavalla tosin tikut katkeilee aika helposti, mutta niistä pienistä tuli aivan taivaallisen ihania, kun oli niin rapsakoita.