Kaverit kävivät kyläilemässä ja tein tällaisen mansikkaisen kakun, että sain harjoitella pursotusta ja sain sopivasti käytettyä heikkona hetkenä ostetun mansikkakerman pois. Huomatkaa muuten kuvasta laskea kaikki karkit, mitkä lupasin laittaa kakkuun. Ei ihan mennyt sitä puolta pussia...

Lapset ainakin tykkäsivät kakusta, kun ottivat lisääkin monta kertaa, ei jäänyt onneksi kaappiin lojumaan isoa palaa. Loput tungen ukon kitusiin ja aloitan kiltisti laskemaan pisteitä.

MÄ LUPAAN JA VANNON KAUTTA KIVEN JA KANNON. JOS SANANI SYÖN, MÖRÖKÖLLI MINUT VIEKÖÖN!!

MANSIKKAINEN TÄYTEKAKKU

369477.jpg

Pohja

4 Kananmunaa

1,5 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi, lisää muut aineet varovasti joukkoon. Kaada uunipellille ja paista 225 asteessa 5-7 min.

Täyte

3 liivatetta

1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

100 g maustamatonta tuorejuustoa

n. 4 dl mansikkasurvosta

100 g valkosuklaata

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää tuorejuusto, mansikkasurvos ja sulatettu suklaa. Sulata liotetut liivatteet pieneen määrään nestettä ja lisää varovasti joukkoon

Koristeluun

1 prk Mansikkakermaa

Leikkaa kääretorttu kolmeen yhtä suureen osaan, tasoita tarvittaessa reunat. Kostuta levyt (mä kostutin limen makuisella kivennäisvedellä). Täytä kakku ja anna tekeytyä kylmässä seuraavaan päivään. Koristele.